Menu

Uitnodiging ‘Woordenwolken’, nieuw prentenboek van Winny Ang & Fatinha Ramos, 9/2

Reni  is een meisje met veel verhalen in haar hoofd. Haar woorden vinden soms hun weg niet naar buiten. Ze blijven hangen in de kronkels van haar woordenbuis. ‘Slik eens’, zegt mama. ‘Glij naar beneden met de woordbellen op je schoot’, stelt haar vriendin Sarah voor. Dat durft Reni niet. Samen met dokter Uil en haar beste vrienden, Sarah en Harun, zoekt Reni een uitweg.

Je bent van harte uitgenodigd voor de voorstelling van dit nieuwe prentenboek, geschreven door kinderpsychiater Winny Ang en geïllustreerd door Fatinha Ramos. Dit prentenboek kwam er op verzoek van vzw Vereniging Selectief Mutisme. Honderd crowdfunders ondersteunden deze uitgave. Selectief mutisme is een erkende angststoornis bij kinderen en tieners en uit zich door extreme praatangst. Soms zwijgt het kind jarenlang in bepaalde situaties.

Programma boekvoorstelling

16u00: welkom
16u15: introductie door Ingrid Tiggelovend, voorzitter Vereniging Selectief Mutisme en coördinator Studio Sesam vzw
16u30: wat is selectief mutisme? door Goedele Vandewalle, psycholoog/psychotherapeut  en specialist selectief mutisme in Vlaanderen
16u45: voorstelling prentenboek door Winny Ang & Fatinha Ramos, met moderator Sayira Maruf, psychologe en schrijfster
17u20: receptie met hapjes en drankjes en signeersessies

Gesprekstafels met koffie, thee en taart

Voorafgaand kan je ook inschrijven om aan gesprekstafels over selectief mutisme en praatangst deel te nemen. Deze gesprekstafels worden vanaf 14u georganiseerd door de Vereniging Selectief Mutisme en zijn bedoeld voor (groot)ouders, familieleden, hulpverleners en leerkrachten.

13u30: onthaal met koffie, thee en taart
14u00: start van de gesprekstafels. Aan elke tafel kunnen zes deelnemers en een deskundig gespreksleider plaatsnemen. Op de tafel liggen kaartjes met stellingen, vragen en foto’s die te maken hebben met praatangst. Na 50 minuten wisselen de deelnemers van tafel om kennis te maken met nieuwe mensen en invalshoeken over selectief mutisme. In plenum verzamelen we de ervaringen en expertise.

Over de auteurs van het prentenboek

Winny Ang is kinderpsychiater gespecialiseerd in cultuursensititieve hulpverlening. Ze behaalde ook een MSc in Transcultural Psychiatry (Mc Gill University, Canada). Ze werkt als kinder- en jeugdpsychiater in Antwerpen en is verbonden aan de faculteit geneeskunde, Universiteit Antwerpen als praktijkassistent Communicatie. Ze heeft haar wortels in België, Indonesië en China. Ze schreef eerder het prentenboek ‘Op zoek naar Yori’.

Fatinha Ramos is een Antwerpse illustrator en beeldend kunstenaar oorspronkelijk afkomstig uit Portugal. Ze studeerde af als grafisch ontwerper in Porto en verhuisde naar België. Haar sterke conceptuele illustraties en haar surrealistische composities creëren een emotioneel, fascinerend en uniek universum. Ze neemt ons mee op een reis door haar poëtische imaginaire wereld. Haar werk is internationaal erkend door de Society of Illustrators NY, Creative Quarterly, Magazine of Contemporary Illustration, Communication Arts, Global Illustration Award, Nami Concours … In Vlaanderen illustreerde ze de kinderboeken ‘Op zoek naar Yori’ van Winny Ang, ‘De Vogel in Mijn Haar’ van Karl van den Broeck, ‘Ik ben heel veel liefde’ van Wally De Doncker en ‘Brown girl magic’ van Dalilla Hermans.

Inschrijven boekvoorstelling en/of gesprekstafels

Waar: ‘t Werkhuys, Zegelstraat 13 te Borgerhout/Antwerpen
Boekvoorstelling: GRATIS
Gesprekstafels: max 60 deelnemers, €15 euro/pp (incl. drank & taart)
Inschrijven op voorhand via: VOLZET
Initiatiefnemer: Vereniging Selectief Mutisme en Studio Sesam
Met steun van 99 crowdfunders en demens.nu
Bestellen: prentenboek Wonderwolken, zie winkel Studio Sesam