Menu

Publieksgesprek over kleurrijke kinderboeken in bieb Rotterdam, 27/06

Ga je mee in gesprek met o.a. Mylo Freeman en de auteurs van Sesam en nik-nak over het belang van herkenbare kinderboeken, al dan niet meertalig, die gecreëerd zijn door auteurs van de eigen gemeenschap?

Op woensdagnamiddag 27 juni van 16.15 tot 17.45 in de DESIDERIUSZAAL (1ste verdieping), Centrale Bibliotheek Rotterdam, gratis toegang. Inschrijven via deze link.

Programma

  • Welkom door Paul Adels, manager unit Markt- en Productontwikkeling, Bibliotheek Rotterdam
  • Studio Sesam (Ingrid Tiggelovend) stelt het succesvolle jeugdliteratuurproject Sesam 2.0 voor. De nieuwe auteurs Khadija Timouzar, Haryanti Frateur, Sari Mar, Ilse Hermans, Tewatha Muller, Humeyra Cetinel en Azmi Latif vertellen over hun verhaal en engagement.
  • nik-nak (Chris Sterkens) vertelt meer over de uitgave van meertalige kinderboeken in Vlaanderen en de aandacht voor meertaligheid.
  • Mylo Freeman heeft een 50-tal prentenboeken op haar naam staan waaronder ook haar reeks over het donkere prinsesje Arabella. Ze vertelt meer over haar drijfveren.

De auteurs gaan in gesprek met het publiek. Wat is het actuele belang van cultuur- en sociale sensitieve kinderboeken? Wat is de meerwaarde van voorlezen in de thuistaal van het kind? Wat is de waarde van auteurs met een migratieachtergrond? Ook Ellen Welschen, jeugdspecialist bieb Rotterdam, Zo-ook en ZebraWelzijn nemen deel aan het gesprek.

Het appel van Studio Sesam, nik-nak & Mylo Freeman voor meer diversiteit sluit ook aan bij een internationale tendens naar meer kleur in de boekenwereld. Deze beweging vat zich samen in 2 hashtags: #weneeddiversebooks  en #ownstories.

Deelnemers kunnen op voorhand hun vragen of een stelling aan de organisatoren bezorgen.

We nodigen graag uit: pers, boekensector, onderwijs, jeugdwerk, zelforganisaties, welzijnswerk,  inburgering, kinderopvang…  en iedereen die begaan is met kinderboeken, taal-  en leesbevordering.

Inschrijven

Wil je dit publieksgesprek bijwonen en in gesprek gaan met de auteurs en partners uit de boeken- en voorleeswereld in Rotterdam? Dat kan. Je kan je gratis inschrijven via deze link of stuur ons een mailtje contact@studiosesam.be.  Je kan je vragen of een stelling op voorhand doorgeven.

Van 14u tot 16u lezen Mylo Freeman en de auteurs van Studio Sesam en nik-nak op woensdagmiddag 27 juni ook tien kleurrijke prentenboeken voor. Kinderen, ouders, voorlezers en andere professionals zijn uitgenodigd vanaf 14.00 in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam. Vrije toegang. Lees meer …

Download programma als pdf: klik hier

Waar is de Centrale Bibliotheek van Rotterdam? Klik hier