Menu

Kleurrijke vrienden tijdens Jeugdboekenmaand!

Er zijn goede vrienden, beste vrienden, vrienden van op school of van de straat, nieuwe vrienden, verre vrienden, denkbeeldige vrienden, dierenvrienden, Instagramvrienden, vrienden voor heel even en voor altijd.
Tijdens Jeugdboekenmaand 2019 viert Studio Sesam kleurrijke vriendschappen. En omdat we met onze lezers en FB-fans vrienden zijn, geven we een uitzonderlijke korting van €4,95 bij aankoop van een Sesam-box 2.0 tijdens Jeugdboekenmaand!

Vriendelijke groeten – Studio Sesam

 

Boekentip: Bezoek op vier poten

Bezoek op vier poten CoverAfif woont aan de haven en droomt ervan om op zee te varen. Op een avond ziet Afif een grote schaduw dichterbij waggelen. Een verhaal over vriendschap en elkaar aanvaarden. Met speeltips: een zeilbootje en een schimmelspel knutselen. In dit omkeerboek lees je ook ‘Mmmm, toch wel lekker’.
€12,95 (winkelprijs €14,95), 52 pg, +4
Sophia Honggokoesoemo & AnneMarthe Zomer 

De fanfare

KLENGKLENG! ROMMELDEBOM! Het is straatfeest. Asha trommelt haar vrienden in de straat op om samen muziek te maken. Het wordt een heus feest met vele vrienden. Met de tip: sambaballen knutselen. In dit omkeerboek lees je ook ‘Waar is Parlo?’
€9,95 (winkelprijs €12,95), 56 pg, +4
Alice van de Geest & Sanne Thijs 

Safia en de droombellen

Als Safia een briwat eet, komt er een droombel uit haar mond. De boze buurvrouw, Mevrouw Hark, droomt van de mooiste bloementuin van de stad. Ze vraagt Safia om hulp. Een fantasierijk boek over de vriendschap tussen buurtbewoners. In dit omkeerboek lees je ook ‘De broccolireus’.
€9,95 (winkelprijs €12,95), 56 pg, +4
Asma Ould Aissa & Annemarie Vermaak

Op zoek naar Yori

Farah is een bijzonder meisje: ze heeft superlange armen. Haar beste vriend Yori, een kameleon, is een op dag weg. Farah start een zoektocht en krijgt hulp van de buurtkinderen. Een spannend boek over denkbeeldige vriendjes. In dit omkeerboek lees je ook ‘Ik wil niet naar Marokko’.
€12,95 (winkelprijs €14,95), 52 pg, +6
gratis: downloaden AD-luisterboek
Winny Ang & Fatinha Ramos 

Ik wil niet naar Marokko!

Jaarlijks gaat Omar met zijn familie naar Marokko. Maar Omar wil liever thuis blijven en met zijn vriend Jef op het plein voetballen. Een herkenbaar verhaal over opgroeien tussen twee culturen. Met leertip: Arabisch lezen en schrijven. In dit omkeerboek lees je ook ‘Op zoek naar Yori’.
€12,95 (winkelprijs €14,95), 52 pg, +6
€ 29,95 voor een set kamishibaiplaten
Laïla Koubaa & Tinne van den Bossche

De vliegende soepkip

De vliegende soepkip coverIlias en zijn vijf vrienden wonen rond een pleintje. Buurman Raf Rari heeft een kip zonder veren en ze legt ook geen eieren. Raf Rari wil er lekkere soep van maken. Een  verhaal over vrienden en over dierenliefde. Met weetjes over kippen en eieren. In dit omkeerboek lees je ook ‘Het Wispelturig Windorkest’.
€12,95 (winkelprijs €14,95), 56 pg, +6
gratis, AD-luisterboek te downloaden
Atilla Erdem & Olivia van Trigt 

De loopwedstrijd

Sourou en Simon doen mee met een loopwedstrijd. Simon is bang dat hij zal verliezen en gooit de schoenen van Sourou in de vuilnisbak. Dan begint een race met de vuilniswagen. Een verhaal over jaloers zijn. Dit boek is ook in het Frans vertaald! In dit omkeerboek lees je ‘De huissnuiver’.
€9,95 (winkelprijs €12,95), 64 pg, +6
€4,95 (winkelprijs €12,95) voor ‘La course de Sourou et Simon’
Bénédicte Moussa & Frits van Zeventer 

Woordenwolken: nieuw!

De woorden van Reni vinden hun weg niet naar buiten. Uiteindelijk maakt ze samen met haar vrienden, Sarah en Hanun, een plan om uit te zoeken hoe het komt dat haar woorden blijven steken. Een ongewoon verhaal over het overwinnen van moeilijkheden met de steun van vrienden.
€14,95, 24 pg, +5 mét extra unieke postkaarten
Winny Ang & Fatinha Ramos

Sesam-box 2.0

Acht superdiverse verhalen, vier kleurrijke kinderboeken met tips om te spelen en te leren, gebundeld in een stevige box. Thema’s die aan bod komen zijn vriendschap, nieuwe vrienden, vluchten, leren proeven, een nieuw broertje, gender, autisme, verlies van een ouder en dierenliefde. Een mooi geschenk voor kinderen van 4 tot 9 jaar!
Tijdens jeugdboekenmaand €40 i.p.v. €49,95 winkelprijs.

De Sesam-prentenboeken kan je 24u/24u bestellen via onze winkel: www.studiosesam.be/winkel!