Menu

Stem je bibliotheekaanbod af op je cultureel divers publiek: Stijn Callewaert (VGC) & Emine Altuntas (bib Sint-Joost)

LOGO_BrusselseBibs_Q_25procentHoe stem je het bibliotheekaanbod beter af op je cultureel divers publiek ? Deze workshop beschrijft het proces dat de Brusselse bibliotheken in 2014 opgestart hebben om te komen tot een diverser collectiebeleid. We nemen je mee in dit verhaal door de verschillende stappen te overlopen. We leggen de drempels en terreinwinsten bloot. Van een Babelse spraakverwarring groeiden de bib’s uit tot een echte Babelbibliotheek.

Bij de voorstelling van elke stap vragen we reacties, aanvullingen en kritische opmerkingen van de deelnemers. Volg je deze workshop, dan krijg je zicht op het proces dat de Brusselse bibliotheken doorlopen om hun collecties zo goed mogelijk af te stemmen op de noden van de diverse lokale gemeenschappen.

emine bib1Deze workshop wordt begeleid door Stijn Callewaert en Emine Altuntas van de Vlaamse Gemeenschapscommissie te Brussel, streekgericht bibliotheekbeleid. Stijn is als verantwoordelijke doelgroepenwerking van de Brusselse bibliotheken al jaren op zoek naar manieren om een zo breed mogelijk publiek te betrekken bij het aanbod van de bibliotheek. Emine Aluntas is leidende kracht  van de Nederlandstalige bibliotheek van Sint-Joost-ten-Node. Ze ziet diversiteit als het DNA van haar bibliotheek.

Praktisch:
van 11:40 u tot 12:55 u
‘t Werkhuys
Aantal plaatsen: 25