Menu

Nieuwe Sesam-prentenboeken: nu te koop

Achttien auteurs, waarvan er 15 debuteren, brengen 9 nieuwe kleurrijke verhalen uit voor alle kinderen over gevoelige en actuele thema’s zoals autisme, vluchtelingen, integratie, rolpatronen, milieu, culturele rituelen, afscheid nemen … De verhalen zijn vanaf nu te koop in de boekhandel in Nederland en België. Koop je via onze site, dan krijg je een korting!

Persbericht: 18 auteurs slaan bres in dijk van witte kinderboeken. 

Dé Sesam-box II: 8 verhalen

Schrijfster Sari Mar vertelt in ‘Vleugels van papier’ over de Afghaanse jongen Irfaan die in het vluchtelingencentrum zijn ‘baba’ mist. Sophia Honggokoesoemo kaart het thema ‘integratie’ aan in ‘Bezoek op vier poten’: een komodovaraan spoelt aan in de Antwerpse haven. Hij ontmoet Afif, die de exotische varaan wil integreren. In ‘Het Wispelturig Windorkest’ van Petra Beeckx, treurt Rizon om zijn moeder die, na een hevige storm in huis, plots verdwenen is.

In ‘Help! Ik heb de babyblues’ vecht Lily om de aandacht van haar ouders sinds ze een babybroertje heeft. Auteur Tewatha Muller, van Surinaamse origine, neemt een cultureel ritueel  -het gebruik van blauwsel tegen het boze oog- op in haar verhaal. Ook Azmi Latif kleurt haar verhaal over een straatfeest ‘Mmmm, toch wel lekker … ‘ met veel Pakistaanse invloeden.

In ‘Ridder van karton’ introduceert Humeyra Cetinel het dappere meisje Amina dat monsters wil verslaan en dieven verjagen. Een atypisch ridderverhaal om de aandacht te vestigen op rolpatronen. In ‘De vliegende soepkip’ van Atilla Erdem bevrijden buurtkinderen een kip die gedoemd was om in de soep te belanden. Uiteindelijk overwint de liefde tussen mens en dier.

In ‘Stapelgek’ wordt heel het dorp horendol van het gestapel van Max. Floor Tinga  maakte er een hartverwarmend, toch humoristisch verhaal van, over een autistisch jongetje dat zijn omgeving voor zich weet te winnen. Autisme is een ontwikkelingsstoornis die ook buiten de westerse wereld voorkomt, maar vaak miskend wordt.

De 8 verhalen zijn prachtig geïllustreerd door de debuterende illustratoren Marie Van Paag, AnneMarthe Zomer, Anke De Potter, Soraya Namavar, Dieter De Schutter, Olivia van Trigt, Ilse Hermans en Anggita Soeryanto.

prijs Sesam-box: € 44,95 en per boekje: € 12,95. Nu bestellen

Feest voor Ilyas! Het eerste Sesam-peuterboek

Sana hilwa ya Ilyas’, zingt papa. Zoontje Ilyas wordt 2 jaar. Papa bakt de taart. Mama en broer Selim hangen slingers op. De gasten komen aan. Het is tijd om de kaarsjes uit te blazen. Maar … waar is de taart?
‘Feest voor Ilyas’ is een feestelijk optelverhaaltje voor de allerkleinsten van Khadija Timouzar. Illustrator Mijke Coebergh zorgde voor prachtige illustraties met veel aandacht voor de eigenheid van het gezin.

Tal van woorden uit het boek zijn vertaald in het Arabisch, Turks, Frans, Pools, Sranantongo en in het Papiaments zodat ook anderstalige voorlezers en meertalige kinderen van dit boek kunnen genieten.

prijs: € 10,95 – Nu bestellen

Boekenbeurs en Sesam-festival 2017

De nieuwe Sesam-schrijvers en illustratoren stellen hun prentenboeken voor op de Boekenbeurs. Op 2 en 12 november kan jij of je kind een workshop van Sesam volgen. Die dag zijn er ook signeersessies van onze auteurs bij de stand van Epo. Neem een kijkje bij events op deze site.
www.boekenbeurs.be

Op dinsdag 12 december 2017 opent het Zuiderpershuis in Antwerpen de deuren voor het Sesam-festival. Dit evenement stelt het superdiverse kinderboek in de kijker. Samen met kinderen stellen de auteurs de nieuwe Sesam-prentenboeken voor met als rode draad ‘Overal thuis’. De festivalbezoekers kunnen een panelgesprek, workshops, presentaties en ateliers volgen van o.a. Dalilla Hermans, Fatinha Ramos, Mylo Freeman, Fatma Arikoglu, Sanne Thijs, … Of afspreken met een Sesam-auteur en snuisteren op het ‘marktplein’ in de gezellige foyer van het Zuiderpershuis. Inschrijvingen gaan van start op woensdag 25 oktober.

Meer info?

We wensen je heel veel leesplezier !!

Sesam 2.0  is een initiatief van Studio Sesam met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren,  provincie Antwerpen, Nationale Loterij en de Sesam-stuurgroep.