Menu

SESAM Community, een exclusief netwerk

img_8204De voorbije zomer organiseerde Studio Sesam een oproep voor Sesam 2.0, een jeugdliteratuurproject om samen met schrijvers en illustratoren sociaal- en cultureel gevoelige kinderboeken te creëren. Uit de 220 kandidaturen selecteerden we 15 schrijvers en illustratoren. Achteraf ontvingen we teleurgestelde reacties, maar tegelijkertijd gaven mensen ook aan dat ze op één of andere manier willen meewerken aan meer kleur in de kinderboekenwereld.

Daarom besloot Studio Sesam in overleg met de Sesam-stuurgroep, een besloten en exclusief platform op te richten:  SESAM Community. De plek om kennis en ervaringen te delen over hoe we creatief en diversiteitsgevoelig met kinderboeken kunnen omgaan. Door kinderboeken leren kinderen hoe het er in de wereld aan toegaat. Herkenbare verhalen doen kinderen groeien.

Op de SESAM Community kan je vragen stellen en reageren, je mening geven, ideeën en info uitwisselen, elkaar helpen en activiteiten organiseren. De Sesam-auteurs engageren zich ook om hun ervaringen te delen. Deze groep is een exclusief netwerk voor schrijvers, illustratoren en voorlezers.  Je vindt ons bij Facebook SESAM Community.