Menu

Sesam 2.0: de nieuwe auteurs staan in de startblokken!

Groepsfoto Sesam 2.0De oproep van Studio Sesam voor nieuw cultureel divers talent kende succes. 124 illustratoren en 100 schrijvers dienden hun kandidatuur in om prentenboeken over een sociaal thema te schrijven of te illustreren. Uiteindelijk selecteerden we 8 illustratoren en 7 schrijvers uit België en Nederland. De nieuwe illustratoren zijn: Anggita Soeryanto, Dieter De Schutter, AnneMarthe Zomer, Anke De Potter, Soraya Namavar, Ilse Hermans, Myke Coebergh en Marie Van Praag. Humeyra Cetinel, Petra Beeckx, Sophia Honggokoesoemo, Tewa Muller, Sayira Maruf, Floor Tinga en Azmi Latif zijn de nieuwe schrijvers.

Ieder mens is als alle mensen, als sommige andere mensen, als geen enkel ander mens

3_kennismaking10_groepswerk322_leenvandenberg

 

 

 

 

In het weekend van 21/22 oktober werd deze groep voor een eerste keer ondergedompeld in de superdiverse wereld door Winny Ang. Ze maakten kennis met Fatinha Ramos en Steve Michiels. Steve vertelde vanuit zijn ervaringen over prentenboeken illustreren. Nadine Heidbrink vertelde hoe je aan de slag kunt gaan met kinderen om samen verhalen te maken. Leen van den Berg gaf een eerste schrijftraining. Ingrid Tiggelovend, Jasper Vanden Bempt en Lies Vervloet leidden het weekend in goede banen. Atilla Erdem legde alles vast op beeld.

Vanaf nu zullen de nieuwe schrijvers en illustratoren samen een intensief traject afleggen om nieuwe superdiverse kinderboeken te creëren.

“Dit weekend realiseerde ik me al te meer hoe blij ik ben de kans te hebben gekregen hieraan mee te kunnen doen. Ik vind het team superleuk, de sessies heel interessant en ik kan niet wachten om te zien wat er allemaal uit gaat rollen!”( reactie van deelnemer)

Via Facebook Sesam en de nieuwsbrief van Studio Sesam kan je de groep volgen.