Menu

De nieuwe Sesam-verhalen zijn klaar! De boeken in november

Sesam 2.0 is een jeugdliteratuurproject met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren, de provincie Antwerpen en de Nationale Loterij. Nieuwe creatieve talenten, met of zonder migratieachtergrond kregen de kans om prentenboeken te schrijven en te illustreren met herkenbare verhalen en personages in de wereld van nu. De debutanten lieten zich inspireren door kinderen en werden gecoacht door ervaren redacteurs en illustratoren uit België en Nederland.

Begin oktober 2016 selecteerden we uit 220 mensen die hun kandidatuur hadden ingediend, een groep van 15 schrijvers en illustratoren uit Vlaanderen en Nederland. Midden oktober kwamen we voor een eerste keer samen tijdens een weekend in Antwerpen. De nieuwe auteurs volgden workshops over de diverse samenleving, kregen een schrijftraining en gingen in scholen met kinderen aan de slag om samen verhalen uit te werken.

Vanaf begin 2017 werkten ze in duo -schrijver en illustrator- hun eigen verhaal uit en daarbij werden ze gecoacht door professionele redacteurs zoals Leen van den Berg, Chris Sterkens, Hannie Humme en Alice van de Geest en illustratoren zoals Steve Michiels, Fatinha Ramos en Mylo Freeman. Tijdens de maandelijkse ontmoetingsdagen werd de voortgang van hun verhaal besproken.

Nu, minder dan een jaar later, zijn de verhalen klaar. De talentvolle, nieuwe auteurs werkten 7 verhalen uit en 1 Sesam-peuterboekje. Schrijver Atilla Erdem en Olivia van Trigt werkten het 8ste verhaal uit. De 4 Sesam-prentenboeken zullen ook gebundeld te verkrijgen zijn in een splinternieuwe Sesam-box. Je leest meer over de inhoud van de boekjes in deze folder.

Momenteel worden de verhalen in boekvorm verwerkt. We hopen de nieuwe Sesam-boeken in november te kunnen voorstellen en op dinsdag 12 december vieren we feest tijdens het Sesam-festival in het Zuiderpershuis. Via de nieuwsbrief en Facebook blijf je ons op de voet volgen.

De Sesam-kinderboeken zullen online te koop zijn bij www.studiosesam.be/winkel of in de boekhandel in België en Nederland.

Wie nu al een groot aantal Sesam-boeken (vanaf 25 ex) wil reserveren, kan een korting krijgen. Neem dan zeker contact op: contact@studiosesam.be